Trandafirul albastru – simbolul armoniei

Trandafirii sunt cultivati de peste 5000 de ani, in prezent fiind cunoscute peste 25.000 de specii.

Exista in natura trandafiri de diferite culori si nuante, iar cand ii oferim, fiecare culoare poarta o anumita semnificatie. Se spune ca rosul reprezinta pasiunea, albul inocenta, galbenul gelozia, iar albastrul armonia.

Trandafirul albastrul a devenit simbolul imposibilului si al absolutului.

De exemplu, in mitologia chinezeasca trandafirul albastru reprezinta speranta in cazul unei iubiri imposibile, iar in mitologia bulgara, cui descoperea un tradafir albastru i se indeplinea orice dorinta.

Trandafirul albastru este un omagiu adus visatorilor cutezatori care sporesc armonia si frumusetea lumii si ii inspira pe altii sa faca la fel.
Primii trandafiri de un albastru veritabil s-au obtinut dupa 14 ani de cercetari de catre japonezi. Cu ajutorul ingineriei genetice s-a reusit clonarea unei gene de la iris la trandafir.

Când veţi primi în dar un trandafir (unul albastru sau într-o culoare tradiţională), amintiţi-vă că “Realitatea este foarte simplă – vezi bine doar cu inima. Ceea ce este important, nu se arată ochilor”.

Exista foarte multe flori in nuante naturale de albastru: veronica, delphinium, toporasi, anemone, panselute, zambile, liliac, hortensii, iris, fiecare in parte cu farmecul si frumusetea ei, dar trandafirul albastru este intr-adevar special.

DSC_0003

kDSC_0152DSC_0027DSC_0034DSC_0084DSC_0090DSC_0096DSC_0107DSC_0108DSC_0114DSC_0142

Fascinatia trandafirului albastru …

 

Adaugă un comentariu