De multe ori, nu ții cont de modul în care aranjezi florile în balcon sau într-o vază și ai surpriza că se usucă parcă prea repede. Si off, nu ai reușit să te bucuri suficient timp de frumusețea lor. Pot fi desigur mulți factori care influențează acest lucru. Unul dintre ei ar putea fi și faptul că plantele și florile au antipatiile lor.

Lăcrimioarele (mărgaritare sau convallaria, după denumirea științifică) sunt plante singuratice și nu se înțeleg cu celelalte flori, deci e mai bine să le așezi doar pe ele în vase delicate.Violetele(Saintpaulia) și narcisele nu pot suporta liliacul (Syringa).
Narcisele și liliacul au totuși ceva în comun: nu acceptă lalelele în apropiere.
Lalelele nu vor fi niciodată încantate de vecinătatea florilor de nu-mă–uita (miozotis) și vor sta înflorite mai mult timp în ghivece dacă le pui peste noapte sub fereastră (prea multă lumină le va scurta viața).
Trandafirii nu suportă garoafele (Dianthus), dar se impacă foarte bine cu multicolorele crizanteme.
Macii (Papaver) trebuie lăsați singuri, altfel, celelalte flori se vor usca.
Mimoza pudica se simte bine în singurătate, dar pentru că adoră caldura, nu este exclusă cultivarea ei într-o jardinièră alături de plante carnivore sau orhidee.

Simpatii sănătoase

Există și plante care se simpatizează.
De exemplu trandafirii sunt partenerii perfecți pentru petunia calibrachoa și verbina.
Arpagicul și usturoiul sunt recunoscute pentru intensificarea parfumului trandafirilor, iar lavanda apară trandafirii de păduchi. Astfel nu va mai fi nevoie sa folosesti substanțe chimice.
Tu ce experiență ai avut referitoare la flori?
Multumesc!
Liliana Masgras – Florist Relaxat

Adaugă un comentariu