Ranunculus este una dintre cele mai încântătoare flori de primăvară cu o paletă coloristică bogată și petale extrem de fine.

O poți considera un bujor în miniatură sau nu neapărat, pentru că o poți găsi cu diametrul de la 3 la 15 cm, cu prețuri în funcție de diametrul florii.

In cultura populară o întâlnim cu denumirea de Piciorul Cocoșului. Poartă acest nume pentru că rădăcina ei seamănă cu o gheară de cocoș.

Putem găsi ranunculus la bursa de flori aproape tot timpul anului, excepție face perioada verii (iunie – septembrie) pentru că este o floare foarte sensibilă la caldura excesivă, iar vara nu-i priește 😊

In mediul ei natural înflorește din aprilie până în iunie. Poate fi plantată și în grădină sau la ghiveci și așezată în locuri însorite, în sol umed dar fără exces de apă.

Ca floare tăiată rezistă 7 – 10 zile în vază și poți observa procesul de înflorire; dintr-o floare aparent neînsemnată va rezulta o minunăție de care nu te poți sătura, privind-o.

Este o floare rustică care transmite foarte multă emoție și este perfectă pentru mirese.

Această floare delicată, fină ca mătasea, arată fabulos în buchete sau aranjamente florale. Atât de multe culori, tonuri stralucitoare de alb, galben, portocaliu, culoarea piersicii, foarte multe nuanțe de roz, mov, roșu burgundy, degradeuri de tot felul –  este o floare care se poate încadra aproape în orice décor floral.

Simbolistica acestei flori este destul de bizară, având atât semnificații pozitive: farmec radiant, atracție, prietenie, iubire cât și semnificații negative, considerată în anumite zone rurale ca fiind o buruiană și reprezentând ingratitudinea.

La atelierele și cursurile susținute de-a lungul anilor, ne-am delectat cu această floare în fel și chip. Nu trece niciodată neobservată.

O floare care aduce multă bucurie în suflet!

Liliana Masgras – Florist Relaxat

Adaugă un comentariu