Dacă cuplul a trecut testul timpului este un moment foarte potrivit pentru a celebra cum se cuvine.

Se spune că flacăra iubirii, pasiunea de la începutul oricărei relații de iubire se domolește cu vremea, lăsând loc altor sentimente precum respectul, încrederea, devotamentul.

Simbolistica nunții de argint împrumută din caracteristicile metalului prețios.

 

Argintul ne duce cu gândul la înțelepciune și trăinicie, dar reprezintă și rezistență, strălucire, maleabilitate. Nu oxidează sub influența timpului sau prin contactul cu apa, iar primele mine de argint au aparut cu 3000 ani î.H.

Nunta de argint și-a făcut loc în tradiția românească doar de câteva decenii, obicei care provine din evul mediu când bărbații altor popoare cu stare și dare de mână, ofereau soțiilor câte o coroniță de argint la împlinirea unui număr de ani sau după ce treceau cu bine printr-o încercare a vieții.

La o astfel de ceremonie soții își înnoiesc jurămintele alături de familie, nași și de prieteni apropiați. Cu această ocazie pot fi dăruite reciproc verighete de argint sau de aur alb, care vor fi purtate alături de verighetele din aur.

O astfel de nuntă presupune 3 etape importante:

  1. Organizarea evenimentului la biserică și restaurant de către miri, copiii acestora sau o firmă organizatoare de evenimente.
  2. Ceremonia religioasă presupune în primul rând înălțarea unor rugăciuni de mulțumire către Dumnezeu pentru reușita cuplului trainic.
  3. Petrecerea la restaurantul preferat alături de cei dragi este de regulă o petrecere de zi.

Dintre toate obiceiurile specifice nunților se pastrează cel referitor la purtarea buchetului de flori de către mireasă. Totuși în funcție de ceea ce își doresc mirii și de acceptul bisericii se pot realiza lumânările decorate cu flori. Nu toate bisericile acceptă aceste lumânări.

Eu am avut o șansă minunată pentru a mă ocupa de designul floral al unei nunți de argint.

Am decorat biserica cu cel puțin 15 m de ghirlandă de flori, am realizat buchetele pentru mireasă și nașă, lumânările dar și decorul meselor invitaților la restaurantul ales.

Au dominat florile albe, impunătoare, elegante, parfumate și cu mici accente de roz.

Am folosit amarilis, crini, trandafiri, bujori, matiole, hortensii, ranunculus care au fost așezate simplu, în apă, în vase de sticlă cu inserții argintii.

Dacă vei participa la un astfel de eveniment aș vrea să îți dau câteva idei de cadouri, apropo nu se dau bani în plic 😊 Iar dacă te gândești să sărbătorești chiar tu propria nuntă de argint ar fi bine să atenționezi invitații asupra acestui detaliu. 😊

Poți alege un buchet de flori. Consider că niciodată nu vei da greș alegând să dăruiești flori.

Obiectele din argint sunt desigur foarte potrivite sau obiecte gravate, eventual personalizate.

Nunta de argint nu este propriu zis o nuntă, nu se săvârșește din nou la biserică “Sfânta Taină a Căsătoriei”. Nunta de argint poate fi însă un prilej de mare bucurie pentru reîntâlnirea cu familia și prietenii dragi, un prilej potrivit pentru ca cei doi să-și manifeste recunoștința, mulțumirea, iubirea unuia față de celălalt într-un mod care să îi reprezinte.

Drumul parcurs împreună, timp de un sfert de secol, poate fi inspirație și motivație pentru cei tineri care sunt abia la început.

Mă bucur pentru fiecare eveniment în parte care îmi provoacă imaginația și aștept cu nerăbdare să mă ocup de cât mai multe astfel de povești cu flori și oameni frumoși.

Mulțumesc!

Liliana Masgras – Florist Relaxat

Adaugă un comentariu