Recomandam într-un articol, printre altele, studierea/vizualizarea zilnică a unui număr cât mai mare de aranjamente florale realizate cu migală de artişti români sau străini şi postate din belşug pe internet. Atunci când vezi un aranjament floral nu poţi să nu te întrebi oare ce flori sunt acelea, cum se numesc, câte oare sunt acolo şi cum a fost făcut?

Voi analiza puţin aranjamentul realizat la atelierul cu tema „Început de toamnă” din cadrul conceptului „Relaxare printre flori”.

Atelier26092014-2

Este un aranjament de masă, bogat, cu multe flori şi fructe aromate, cu look fresh şi textură naturală.

Atelier26092014-36 (2)

Pentru bază am folosit o taviţă din nuiele, dar cu aceleaşi flori poţi realiza un aranjament frumos şi în alte tipuri de vase.

Atelier26092014-28

După ce am aranjat buretele în suport (vas), trebuie sa am grijă la un aspect: florile le voi aşeza radial, (fără ca tulpinile să se intersecteze în drumul lor). Am început cu florile mari, dominante (hortensia, celosia şi trandafirii) şi am continuat cu cele secundare, de umplutură. La sfârşit finisezi cu muşchi, nu uita merele (eu am folosit 3 buc) – să le lustruieşti cu un material textil moale. Le-am prins cu beţişoare pentru frigărui, iar muşchiul se fixează cu sârmă. Aranjamentul va avea un aer aparte, deosebit, folosind frunzuliţele delicate de thlaspi.

Am folosit multe flori  – mai jos ai lista lor cu denumirile din catalogul de specialitate:

Hydrangea (hortensia)

DSC_5264

Rosa tros – Piano Freiland

red-garden-spray-rose-piano-3

Rosa twilight

DSC_9168

Crysanthemum

Chrysanthemum-spray-Bontempi-gr

Celosia zara

Atelier26092014-122

Daucus carota

DAUCUS CAROTA

Asclepias

DETA-138

Amaranthus green

amaranthus_green_tails_22

Thlaspi green bell

832_1-thlaspi-blumenversand-der-renner

Moss (Muschi de padure)

DSC_9152

Germini (Mini gerbera)

Flowers wallpaper

Este un aranjament pe care îl poţi recomanda pentru o masă festivă sau îl poţi dărui cuiva drag pe care îl vizitezi duminica.

Nu uita să faci o plimbare prin pieţele de fructe şi legume şi să încerci să le priveşti altfel decât până acum; nu te uita la preţurile lor, ci la culori şi texturi; pot fi o adevarată inspiraţie.

Nu suntem limitati decât de imaginaţie.

Adaugă un comentariu