Pantone – institutul de analiză și cercetare care alege culoarea anului din anul 2000 – ne propune o culoare de tranziție – Very Peri (albastru brebenoc) – cea mai caldă nuanță de albastru obținută prin mixarea albastrului cu un roșu-violet.

Brebenocul sau saschiul este o plantă perenă, cu tulpini târătoare, frunze ovale, verzi și pe timpul iernii, înflorește din aprilie până vara târziu și face flori într-o nuanță caldă de albastru. Este un arbust foarte des folosit în peisagistică, fiind foarte rezistent.

In acest an, culoarea acestei flori va fi o inspirație pentru cei care se ghidează după trend – setteri internaționali.

In ultimul timp se vorbește tot mai mult despre metavers – un termen folosit pentru a descrie conceptul unei iterații viitoare a internetului, alcătuit din spații virtuale 3D partajate, conectate într-un univers virtual perceput. Metaversul este deja prezent în jocurile video desemnând un spațiu cibernetic paralel cu realitatea fizică, iar omul interacționează ca un avatar web.

Avatarul este în general o ipotetică încarnare sau reîncarnare a cuiva. In web este vorba de o imagine digitală, animată sau statică folosită pentru personalizarea profilului unui utilizator al unei aplicații web. Imaginea poate fi predefinită pe site -ul respectiv sau încărcată de către utilizator.

Reprezentanții Pantone ne vorbesc despre faptul că Very Peri ne poate ajuta să ne extindem limitele realității, deschizând o ușă către lumea virtuală.

Această nuanță de albastru a căpătat sensul și spiritul epocii în care ne aflăm, ieșirea din izolare, schimbarea standardelor noastre, fuzionarea vieților fizice cu cele digitale în moduri noi, nebănuite, ce păreau adevărate SF-uri cu puțin timp în urmă și care par tot așa și azi multora dintre noi.

Probabil cea mai mare provocare a acestor vremuri va fi aceea de a ne păstra un mental sănătos, ancorați în valori umane.

Iată câteva sfaturi pentru o sănătate mintală cât mai bună:

  • Alege bunătatea

  • Protejează-te pe tine și pe cei dragi în mediul online

  • Evită doomscrolling-ul

  • Râmăi prezent și conectat la realitate

  • Alege natura și relaxarea printre flori

Very Peri promovează conceptul de metavers pe care la un moment dat probabil nu îl vom mai putea ignora.

Energia albastrului se combină cu entuziasmul roșului, aducând noutate, inventivitate, imaginație, creativitate.

Mă întreb doar unde va ajunge omenirea dacă metaversul va “înghiți”omul ?

Sunt o optimistă prin definiție, dar în același timp și realistă și pentru că florile m-au salvat dintotdeauna, cu siguranță vor fi în continuare cele mai bune aliate.

Așadar te invit la reflecție dar și la o serie întreagă de evenimente ce vor avea loc în acest an, în special cu rol de relaxare și de reechilibrare emoțională, pentru menținerea unei sănătăți mintale cât se poate de bună, de care avem nevoie pentru a trece cu bine prin tot ce ne va mai oferi viața și vremurile.

Vom da startul atelierelor de relaxare pe 14 ianuarie cu prima temă din acest an – “Florile strălucesc și în ianuarie.”

Pentru detalii și înscrieri poți accesa link-ul de mai jos:

https://lilianamasgras.ro/inscrieri/atelier-relaxare-2022/

Să avem un an liniștit!

Mulțumesc că ești alături de mine!

Liliana Masgras – Florist Relaxat

Adaugă un comentariu