Iarba de Pampas sau Cortaderia selloana este considerată Regina ierburilor decorative.

Această plantă grațioasă provine din preriile Americii de Sud, împodobind grădinile cu frunzele ei grațioase tot timpul verii, apoi din toamnă când înflorește ne încântă cu inflorescențele deosebite sub formă de panicule alb-crem sau roz pe care le admirăm până în următoarea primăvară.

Dintre frunzele înguste dar foarte lungi, ce ajung până la 3 m lungime, se ridică inflorescențele pufoase. Tijele ce ating 2-3 m înălțime sunt goale pe interior, ceea ce le face elastice și rezistente la vânt.

Nu tăia frunzele și tijele toamna sau iarna pentru că această operațiune sensibilizează foarte mult frumoasele plante, iar rădăcinile pot îngheța.

Se recomandă tăierea lor primăvara, la mijlocul lunii martie.

Sunt foarte potrivite în grădinile rustice, naturale, simple, însorite, calde și primitoare. Sunt paravanuri perfecte sau fundaluri elegante. Seamănă cu stuful.

Există peste 25 specii și se poate conserva, fiind folosită în designul floral sub formă uscată și tratată, uneori vopsită. Astfel va rezista mai mult timp.

Aspectul ei interesant a facut să fie foarte apreciată nu doar în peisagistică ci și în designul floral pentru evenimente. Face senzație încă din anul 2019 și cu siguranță se va bucura de succes și în 2021.

Tonurile sale neutre o face să arate excelent aranjată simplu într-un vas înalt, doar ea, umplând cu succes orice spațiu, atrăgând privirile oricui.

Ca o adiere caldă, diafană, de mare efect mi-a plăcut să folosesc această plantă simplă și impunătoare în același timp, asezonată cu câteva fire de asparagus și pene de păun dar și în combinație cu trandafiri în culori delicate, contrastând puternic cu câteva fire de dalii într-o nuanță incredibilă de bordo.

Multumesc!

Liliana Masgras – Florist Relaxat

Adaugă un comentariu