Există peste 70 specii de Hortensie sau Hydrangea – termenul provine din cuvintele grecești “hydros” pentru “apă” și “angos” pentru “ulcior”. In ciuda numelui, ea de fapt nu reține apa, dar are nevoie de multă umiditate pe măsură ce crește. Preferă semiumbra. Ca floare tăiată are de asemenea nevoie de foarte multă apă, pulverizând frecvent apă rece pe inflorescența bogată sau pur și simplu scufundând-o într-un vas cu apă, atât floarea cât și tija cu foliaj bogat. Păstrată în condiții optime vei putea urmări procesul extraordinar al înfloririi, pur și simplu își mărește volumul. 😊

Hortensia se găsește într-o mare varietate cromatică. De la alb stralucitor, la cel cu tente verzui, nuanțe de albastru, de la bleu cielle până la albastru royal, rozuri diafane, movuri spectaculoase sau culori puternice de toamnă: verde smarald, roșu burgundy sau incredibila culoare a prunei.

Este o floare fabuloasă pentru nunți, foarte des cerută de miresele care preferă stilul vintage sau pur și simplu de către cele care iubesc această floare, singulară sau alături de multe alte tipuri de flori care o pun în valoare.

O poți folosi cu succes în aranjamentele de mari dimensiuni specifice evenimentelor festive. Poți obține forme compacte cu multă ușurință. Dacă preferi un stil sauvage și vrei să integrezi și hortensie, pentru că este o floare voluminoasă (diametrul de 15 – 25 cm, uneori și mai mult) vei avea nevoie de foarte multe flori de textură și în general flori cu dimensiuni diferite, inflorescențe cât mai diferite și texturi spectaculoase.

Rezistă bine în burete, dar, după nevoie, o poți împărți în mai multe buchețele puse separat în fiole cu apă și hrană specifică.

Ca floare tăiată o poți depozita la o temperatură ideală ce variază între 5-8 grade Celsius. Pe termen scurt va rezista și la 15-17 grade Celsius. Indepărtează toate frunzele care intră în contact cu apa. Taie tulpinile și schimbă apa în fiecare zi.

Resuscitarea hortensiei!

Nu te grăbi să arunci o hortensie care pare pierdută, pentru că uneori o poți recupera: taie cât poți de mult din tulpină, păstrează atât cât ai nevoie, poți face și o taietură transversală, scufund-o în apă și ține-o măcar câteva ore la frigider. Atenție să nu se atingă de pereții frigiderului (o poți proteja cu carton). Dacă mai are viață în ea și a fost doar deshidratată, te va răsplăti cu o frumoasă surpriză! Merită încercat!

Hortensia este o floare care arată extraordinar și uscată. Pune-o într-un vas cu apă într-un loc răcoros și, vei observa că pe masură ce consumă apa sau se evaporă, florile se vor usca treptat.

Găsești mai jos un aranjament floral care conține hortensie uscată.

Poți învăța cum să lucrezi cu această floare minunată la cursurile periodice de Design Floral pentru Evenimente:

https://lilianamasgras.ro/inscrieri/curs-intensiv-design-floral-pentru-evenimente/

Realitatea are nevoie de tine și de competențele tale!

Liliana Masgras – Florist Relaxat

Adaugă un comentariu