Una dintre cele mai minunate flori.

O asociez foarte mult cu femeia și cu ce reprezintă ea. Delicată, fragilă și totuși atât de rezistentă. Surprinzătoare! Poate că într-un buchet cu mix de flori nu se observă foarte bine, este o prezență discretă, dar dacă lipsește….vei ști. Parfumul ei te cucerește definitiv.

Un parfum suav pe care nu îl poți ignora, acolo unde apare schimbă tot contextul, iar lipsa ei îți amintește câtă nevoie aveai de ea. Este esențială într-un buchet, conferindu-i rafinament. Arată bine singură dar și alături de alte surate, punându-se reciproc în evidență.

Este un simbol al misterului pentru că nu își dezvăluie parfumul dulce, seducator, oriunde și oricum; doar atunci când se afla într-un mediu prietenos, într-un loc cu lumină și apă călduță; așadar în condiții optime te va răsplăti cu tot ce are mai bun.

Freziile albe sunt un simbol al purității, al încrederii, devenind simbol al dragostei, fiind foarte apreciate de mirese.

Frezia mai înseamnă altruism, prietenie, inocență, perseverență, grație.

Freziile colorate reprezintă comunicarea, echilibrul, încrederea și sunt foarte potrivite pentru a fi oferite unei colege, unei prietene, mamei. Pot alcătui un buchet vintage perfect.

Nu rezistă la temperaturi mai mici de 5 grade Celsius; se înmulțește prin bulbi sau semințe. Se cultivă în multe sere din Romania, incluzând cel puțin 30 specii și este considerată o floare de primăvară. Poate fi achiziționată însă de pe bursa de flori în orice perioadă a anului.

Este floarea pe care o voi adora întotdeauna, oricum, oriunde și oricând.

Ți-e teamă să nu-i faci rău și nu poți să n-o iubești!

Liliana Masgras – Florist Relaxat

Adaugă un comentariu