Floarea soarelui, Răsărită în graiul moldovenesc sau Hellianthus în dicționarul de specialitate este o plantă fascinantă datorită în primul rând dependenței ei de Soare.


Știm că toate plantele au nevoie de soare, ghidându-se după acesta, dar nici una nu se comportă că Floarea soarelui. Ea are cea mai complexă rotație. Dimineața o poți observa cum se orientează către est și se apleacă ușor, apoi încet, încet, aproape în același timp cu Soarele, în timp ce acesta apune, floarea ce-i poartă numele “privește” deja spre vest. Acest fenomen se numește heliotropism.
În popor, se mai spune că această plantă îşi întoarce pălăria după astrul solar pentru că îi este dor de el și astfel își dovedește loialitatea și iubirea pe care i-o poartă din vremuri de legendă!


Polenul încălzit de soare devine apetisant pentru albinele care roiesc în jurul acestor flori. Daca nu preia polenul pe care îl aduce vântul sau insectele, floarea soarelui are capacitatea de a se auto-poleniza, fapt care o face cu atât mai fascinantă! Este principala plantă meliferă de pe planetă.

Floarea soarelui este de fapt o imensă inflorescență, înconjurată de superbe petale galbene. În pălărie pot fi și 1000 de flori, întotdeauna numărul lor este cu soț.🙂


Originară din America de Nord, cunoscută încă din timpuri străvechi (mii de ani înaintea erei noastre) – a fost adusă în Europa în anii 1500.


Floarea soarelui ornamentală a devenit una dintre cele mai îndrăgite opțiuni pentru evenimentele cu tematici rustice. Folosită creativ impresionează de fiecare dată prin maiestuozitatea ei firească. Foarte prolifică și foarte rezistentă este o floare utilă și frumoasă.


Cu gândul prin lanurile aurii de floarea soarelui sau privind galbenul care umple sufletul de optimism și speranță, poate fi o alegere foarte bună pentru cromoterapie.


Semnificațiile pozitive ale acestei flori s-au născut din felul în care ea își face simțită prezenta în câmpurile nesfârșite sau câte un fir rătăcit prin cine știe ce gradină: flexibilitate, loialitate, putere, adorație, căldură sufleteasca, protecție, împlinire, bogăție.
Poate reprezenta însă și valori negative care s-au născut din legendele țesute în jurul acestei flori și anume ipocrizia și dragostea neîmpărtășită.
Pentru ca mesajul tău să fie bine înțeles recomand întotdeauna să atașezi buchetului ce-l vei dărui și un răvaș, o felicitare sau un bilet pur și simplu în care să iți exprimi emoțiile.

Eu aș dărui această floare în primul rând atunci când îmi doresc crearea unei atmosfere calde într-o casă, atunci când îmi doresc exprimarea ideii de familie și cămin primitor sau când îmi doresc transmiterea mesajului de loialitate necondiționată.


Modestă, fără să o poți ignora însă, înseninează viață oricui cu fața ei veselă și zâmbitoare, răsărind în cele mai neașteptate locuri.

Să iubim florile pentru tot ce aduc ele în viețile noastre!❤️

Liliana Masgras – Florist Relaxat

Adaugă un comentariu