De la bej la maro sau poezia pământului
- Posted by Liliana Masgras
- Categories Cursuri, Evenimente, Fără categorie, Nuntă
- Date 11 martie 2023
Ce culori mai purtăm anul acesta prin buchetele de mireasă? Da, da, știu că este anul Viva Magenta și chiar ador această culoare, dar mă îndoiesc că toate miresele vor opta pentru atâta vibrație.
Am observat în ultimii ani o creștere a preferinței pentru florile albe. Și pastelul continuă să-și păstreze un loc fruntaș. Dar parcă tot mai multe mirese vor să aducă și puțin din culoarea nisipului prin decorurile evenimentelor, a buchetelor și uneori chiar și a ținutelor, a ei sau a lui.
Bejul este o culoare neutră, conservatoare care transmite calm, seninătate, invită la conversație. Uneori este asociat cu luxul discret, mai ales dacă este asociat cu alb, ceea ce îi conferă foarte multă prospețime. Bejul rupe monotonia albului pur și strălucirea sa extremă.Transmite eleganță, distincție, delicatețe, clasă, sobrietate, eficiență și nu dorește să atragă prea multă atenție.
In funcție de culorile care îl înconjoară poate părea cald sau rece. De aceea este considerată o culoare unică în spectrul culorilor.
Asociat cu verde, crează o nuanţă pământie. Fiind o culoare deschisă, admite o multitudine de combinații. Eu l-am asociat cu aproape toate culorile: alb, roz, roșu, albastru, mov, verde, maro, obținând efecte foarte diferite.
Bejul dă impresia că restul culorilor sunt mai profunde şi mai luminoase.
Este o culoare ce îmi dă un sentiment de căldură, de confortabil, de liniște. Mi se pare adorabil, potrivit în foarte multe situații, contez pe el.
Termenul ‘’bej’’ a fost folosit pentru prima dată în jurul anului 1850, în Franța și apoi a devenit popular în restul lumii.
Cuvântul a însemnat inițial ‘’lână naturală’’, care nu era nici decolorată, nici vopsită, de unde și culoarea lânii naturale.
Bejul sau culoarea pielii se poate obține din combinarea următoarelor culori: galben, roșu și verde si se dilueaza cu alb. In funcție de cantitatea folosită dintr-o culoare sau alta obții câteva tonuri și subtonuri: fildeș, nisip, opal, caramel, grâu, etc.
De la bej la caramel este doar un pas. Roses Toffee, mai puțin obișnuiți dar cu vibe-ul lor vintage sunt atât de potriviți pentru un eveniment boho și nu numai. Ei simbolizează o minte deschisă și o inimă deschisă, foarte potriviți pentru o personalitate rebelă.
Cu câțiva ani în urmă, nu mai mult de 5, dacă ai fi primit un buchet de trandafiri maro te-ar fi surprins probabil negativ, te-ai fi gândit că sunt stricați, uscați sau bolnavi. La sfârșitul anului 2018 a apărut acest trandafir deosebit, poate cel mai popular dintre toți trandafirii de acest gen, obținând cu ajutorul lui adevărate efecte dramatice.
Maro este considerată o culoare terțiară, pentru că se obține prin amestecarea celor trei culori primare (roșu, galben și albastru, în general folosind mai puțin albastru și roșu, pentru a evita generarea unui ton cenușiu).
Termenul ‘’maro’’ este preluat din francezul ‘’marron’’ care înseamnă ‘’castan’’, astfel încât în multe țări se folosește termenul de ‘’castaniu’’.
Această culoare personifică viața, încetinind într-o oarecare măsură ritmul nostru amețitor, de aceea este preferată de cei care își doresc odihnă fizică și pace.
El dă înțelepciune și capacitatea de a menține o relație uniformă. Culoarea brună simbolizează loialitatea, dedicația, constanța, stabilitatea, durabilitatea, responsabilitatea și coeziunea, iată deci că vine cu mesaje clare și puternice pentru mireasa care optează pentru această culoare.
Când vezi maro la ce te gândești? Ce îți spune această culoare? Primul meu gând – este ceva natural, mă pot baza pe el, este energia pământului, culoarea coajei de copaci, a cafelei, a ciocolatei, a scorțișoarei, a nucilor și alunelor, a castanelor coapte, inspiră încredere, siguranță.
Preferința unei culori maronii de către o persoana indică natura ei conservatoare, devotată, o persoană care apreciază legăturile de familie și tradițiile de onoare.
Dorința de a te înconjura cu culori de castane apare când vrei să scapi de gândurile dureroase sau de conflictele prelungite, aducând sentimente de pace, armonie și eliberare din suprasolicitările fizice.
Iubitorii de nuanțe maronii sunt personalități extrem de spirituale care doresc să se ridice deasupra nevoilor primitive ale corpului.
Intr-o combinație reușită cu alte nuanțe, maroul poate fi elegant, la modă și spectaculos.
Ce flori cafenii există? Trandafiri, garoafe, iarba de pamapas, ranunculus, lisianthus, grâu, liliac, astilbe, hortensii, seruria, orhidee, crizantema, dalii, mathiola, asclepias.
Delicatele tonuri calde ce mă duc cu gândul la crema de cappucino vor avea întotdeauna un efect benefic asupra psihicului uman, dându-mi încredere într-un viitor incert dar cu inspirație pentru rezolvarea oricărei probleme sau provocări ce poate să apară.
Dacă îți plac culorile pământului sau florile în aceste culori speciale îmi poți lăsa un comentariu.
Idiferent ce culori preferi, ce culori determină cea mai bună stare pentru tine eu sunt aici pentru a te ghida în lumea florilor și a culorilor, astfel încât să-ți poți împlini un vis frumos – nunta ta!
Mulțumesc că urmărești materialele mele!
Liliana Masgras – Florist Relaxat
You may also like
Florile verzi și legătura lor specială cu mediul înconjurător
1 septembrie, 2023
Farmecul mistic al florilor albastre
26 iulie, 2023