“Dacă îți place trandafirul trebuie să îl accepți cu tot cu spinii lui “ (Nicolae Iorga)

Stiu că una dintre temerile unui florist la început de drum este aceea că îi vor muri trandafirii!
Ei bine, uită de asta!
Trandafirul, considerat cea mai nobilă floare, care își găsește locul atât în grădinile regilor cât și în grădinile bunicilor de la țară, reprezentând dintotdeauna dragostea, este poate cea mai iubită floare și în același timp cea mai cunoscută.
Mare ne este tristețea însă atunci cănd primim un superb buchet de trandafiri sau atunci când îl cumpărăm pentrru a-l dărui unei persoane dragi, să constatăm că viața lui este atât de scurtă. Ne rugăm deseori să ajungem cu ei întregi la destinație, să nu le “cadă capul”, să nu se scuture, să nu se ofilească. Off!


Ei bine, situația nu este atât de tragică.
Există diferite detalii care te pot ajuta să recunoști un trandafir proaspăt și primul dintre ele, la care trebuie să fii atent (ă) sunt frunzele. Frunzele trebuie să fie foarte fresh, cărnoase, sănătoase, lucioase, să nu se scuture și să aibe o culoare verde înschis.

Iți recomand să folosești o substanță absolut miraculoasă cu care poți reînvia florile atât de iubite: Quick Dip 100 de la FloraLife sau Easy Dip de la Chrysal
Vei proceda în felul următor:
Taie 2 cm din fiecare tijă, apoi scufunzi tijele în substanță pentru 1-2 secunde și așezi florile într-un recipient curat cu apă proaspătă și hrană specifică.

Poți afla mult mai multe despre secretele trandafirilor și despre substanțele specifice folosite în industria florală la Cursul Intensiv de Design Floral pentru Evenimente.

Liliana Masgras – Florist Relaxat

Adaugă un comentariu