Andeli Design - Florile cu bulb (28)De regulă, florile cu bulbi se plantează în grădină toamnă sau primăvară.
Narcisele, zambilele, irişii şi lalelele se pot planta atât toamna târziu (noiembrie), cât şi primăvara devreme, după ce pământul s-a dezgheţat. Este mai indicat să le plantăm toamna, deoarece primăvara vor înflori mai devreme. Odată plantaţi, bulbii se lasă în pământ şi din ei vor răsări flori şi în anul următor. În timp, peste 2-3 ani, bulbii se vor diviza şi astfel se vor înmulţi singuri, veţi vedea că în loc de o lalea vor răsări două sau trei.
Atunci când plantăm bulbii, se fac nişte găuri în pământ adânci de 6-7 cm pentru narcise sau 8-10 cm pentru lalele şi irişi. Găurile trebuie să fie la o distanţă de 20-30 cm una faţă de alta şi în ele se pune câte un bulb cu vârful în sus. Bulbii trebuie să fie acoperiţi cu foi (ca ceapa), să fie tari şi sănătoşi. După ce îi punem în gropi, îi acoperim cu pământ şi bătătorim uşor. Aşteptăm apoi primăvara sia€¦gata! O grădină minunată, colorată şi parfumată!
Daliile se plantează primăvară, însă toamna, după ce se usucă, bulbii trebuie scoşi din pământ şi puşi la loc uscat şi întunecat peste iarnă, iar primăvara se replantează. Bulbii lor nu rezistă în pământ peste iarnă. Daliile sunt nişte flori foarte frumoase, însă necesită mai multă atenţie.
Dacă plantaţi bulbii în ghivece sau jardiniere, puteţi să o faceţi în orice perioadă a anului. Bulbii puteţi să îi acoperiţi cu pământ parţial sau total. După ce înfloresc iar floarea se usucă, se tund frunzele, se scot bulbii din pământ şi se pun la păstrare la loc întunecos pentru câteva luni, apoi se replantează.

La atelier copiii au plantat bulbi de zambile în 3 trei culori şi apoi au decorat coşuleţele. Ne-a plăcut mult a€œatelierul cu noroi!”

 

Adaugă un comentariu