La fiecare sfârșit de an aștept cu mare interes desemnarea culorii reprezentative pentru anul ce urmează. Un aspect care a devenit cu adevărat important pentru mine cu ani în urmă când am decis să trăiesc printre flori.

Chiar dacă ajung de cele mai multe ori să combin toate culorilor care îmi plac într-un moment sau altul, în funcție de anotimp, de tipurile de flori folosite, în funcție de destinația compoziției florale și desigur în funcție de preferințele clientului, acord atenție și tendințelor, mai ales atunci când este vorba despre binecunoscutul Pantone, autoritatatea mondială în domeniul sistemelor de culori.

Pantone a desemnat 2 culori reprezentative pentru prima dată în istorie în anul 2016 (nu pot uita decorul realizat atunci pentru un binecunoscut târg de nunți în nuanțele roz quarț și blue serenity).

Iată că istoria se repetă pentru anul 2021 când două culori care se completează reciproc atât de frumos, de neașteptat, vor fi în atenția tuturor designerilor indiferent de domeniul de activitate, două culori care să ne trimită cu gândul la vindecare, la liniște, la speranța și optimismul de care avem atâta nevoie după vremuri tulburi care ne-au marcat viețile – Ultimate Gray și Illuminating.

Griul neutru care îmi inspiră o bază solidă, culoarea pietrelor se combină minunat cu galbenul liniștitor, ce îmi amintește de un soare blând și cald.

Alegerea culorii reprezentative reflectă cultura momentului prezent. De această dată 2 culori aparent fără nici o legatură între ele, dar completându-se și sprijinându-se parcă reciproc pentru un tot unitar, puternic, solid, două culori independente subliniază parcă mesajul pentru o planetă întreagă – pentru a merge mai departe este nevoie de conexiune, colaborare, unire, prietenie, avem nevoie unul de celălalt, de stabilitate și calm. Elementele diferite pot coexista.

Născută vara, desigur ador culorea galbenă în toate tonurile posibile și abia aștept să experimentez în acest an toate combinațiile florale care îmi trec prin minte.

Mă așteaptă un an plin de incertitudini, dar când a fost altfel? Poate că abia acum conștientizez acest lucru mai profund și uneori năucitor. Dar nu pot renunța la speranța că acea lumină galbenă, strălucitoare mă va călauzi în drumul meu.

Așadar să ne bucurăm de un galben însorit ce se sprijină delicat pe un gri cu mult potențial.

Liliana Masgras – Florist Relaxat

Adaugă un comentariu