Viva Magenta, Pantone 18-1750 sau roșu carmin, o culoare ce vibrează cu energie și vigoare, o culoare ce aduce curaj, forță, optimism. Hmmm, mă regăsesc în asta. 😊

Această nuanță de roșu inspiră bucurie, dorința de a experimenta și de a ne exprima fără rețineri, poate doar cu limitele impuse de bunul simț, ca să nu se înțeleagă cumva că îndemn la rebeliune fără margini. Să luăm în considerare aspectele pozitive din ceea ce presupune îndrăzneala.

O culoare plină de spirit și atotcuprinzătoare ce ne duce cu gândul la primordial, la materia originală, la reconectarea cu forțele naturii pentru a ne construi și alimenta puterea interioară.

Viva Magenta își propune să fascineze cu exuberanța ei și ne duce cu gândul la culoarea fructelor de pădure, ador să le includ în compoziții florale, într-o lume provocatoare și agresivă, în care fiecare dintre noi are nevoie de evadare în ceva care aduce bucurie.

Când am pășit prima dată în spațiul în care funcționează acum atelierul meu, cu ceva timp în urmă, am fost atrasă de un perete liber, cu gândul că voi vopsi acel perete în fiecare an în culoarea anului. In toamna lui 2022, într-o discuție cu fetele de la curs despre culori le spuneam că îmi plac mult pozele cu flori pe fundal gri, dar parcă aș mai schimba griul din peretele cu pricina, dar nu știu cu ce, hai să așteptăm să vedem ce spune Pantone pentru 2023 și mă decid cumva, că doar n-o fi roșu.😳

Așadar atenție la ce spunem și mai ales la ce gândim! 😊

Peretele deocamdată rămâne gri.

Specialiștii numerologi, astrologi, etc. spun că anul 2022 a fost un an al acțiunii. In ceea ce mă privește aș spune că am aproape 50 de ani de acțiune 😊, așadar pentru mine nu a fost nimic nou 😊.

Tot ei ne spun că 2023 va fi un an al creativității, al ideilor, al înțelepciunii, al inteligenței, ceea ce nu poate fi decât absolut minunat.

În plus toți suntem creatori, fiecare în aria lui de cunoaștere, creatori ai propriilor vieți, în funcție de ce anume am ales într-un moment sau altul al vieții, în funcție de ce lup am hrănit mai mult, pe cel alb sau pe cel negru (vezi povestea cu cei doi lupi).

Fiecare zi aduce partea ei de lumină și partea ei de întuneric. Depinde doar de tine ce alegi să vezi mai întâi, cărei părți îi dai mai multă putere?

Apa – semnul care guvernează anul ce bate la ușă este singurul element cu toate cele 3 stări de agregare. Se transformă, se metamorfozează. Va depinde doar de noi, de fiecare în parte de cum vom reuși să transformăm lucrurile. În funcție poate de sensibilitatea fiecăruia, de capacitatea de a observa cu luciditate realitatea în care trăim, de gradul de cunoaștere și înțelepciune, dar întotdeauna cu empatie și răbdare, cu iubire față de semenii noștri.

Anul 2022 a fost net superior lui 2021 din toate punctele de vedere, dar asta nu înseamnă că am trândăvit. 😊Și chiar dacă nu mi-au ieșit toate proiectele așa cum mi-am dorit și chiar dacă aș fi vrut să pot face mult mai mult, sunt recunoscătoare Universului pentru sănătatea dăruită în primul rând, esențială în planurile de viitor mai mici sau mai mari, dar întotdeauna cu oameni și flori.

Fiecare zi trebuie trăită cu iubire! A nu se amesteca zilele trecute cu cele viitoare și în nici un caz cu cea de azi. 😊

În fiecare zi poți găsi un motiv pentru a simți recunoștință si bucurie. Pentru sănătate, pentru prieteni, se pune și dacă ai un singur prieten, bun și ăla, pentru copii, dacă îi ai, pentru partenerul de viata dacă ai, pentru visele pe care le ai sau pe care încă le mai cauți, fără sa renunti, pentru șansa pe care ai primit-o atunci când te-ai născut, de a cunoaște, de a învăța, de a călători prin viața asta cu tot ce aduce ea.

Așadar culoarea acestui an îmi place foarte mult.😊

Să aducem la lumină concepte noi, designuri noi, flori extraordinare și multă bucurie!

Și în acest an voi desfășura în fiecare lună cel puțin 1 atelier de relaxare și 1 curs intensiv; sper ca în luna mai să fiu și la Iași și tare mi-aș dori să ne putem organiza și pentru o Tabără de Relaxare (3 nopți) cred că în postul Sfintei Mării! (perioadă fără nunți 😊) Aștept sugestii! 😊

Cursul Intensiv în varianta online este în continuare disponibil și pe măsură ce voi filma și edita 😊 și alte module, cu siguranță voi anunța.

https://lilianamasgras.ro/inscrieri/curs-online-modul1/

Primul atelier al anului va avea loc pe 13 ianuarie cu tema – Viva Magenta 😊

https://lilianamasgras.ro/inscrieri/atelier-relaxare-2023/

Primul Curs Intensiv din acest an va începe pe 16 ianuarie

https://lilianamasgras.ro/inscrieri/curs-intensiv-design-floral-pentru-evenimente/

Să vină inspirația!

Și…nimeni nu e singur! Scrie-mi orice, oricând și cu siguranță există o soluție! Intotdeauna!

Îți doresc un an cu surprize minunate!

Și eu aștept cu nerăbdare următoarele provocări ce vor face întotdeauna deliciul existenței mele, indiferent de natura sau amploarea lor!

Te îmbrățișez!

O prietenă a florilor și a celor care iubesc florile!

Liliana Masgras – Florist Relaxat