Cine sunt?
Liliana Masgras – un ghid în lumea florilor, floristul relaxat
Am scris despre mine în repetate rânduri și cu diverse ocazii. Si totuși azi m-am decis să continui povestea cu câteva gânduri despre ceea ce fac, despre ceea ce sunt. Frânturi din povestea mea acum, la început de august pentru că întotdeauna am considerat că această lună este cea mai bună lună pentru mine, luna în care m-am născut.
Cu ani în urmă am descoperit un domeniu foarte interesant, frumos, dinamic și competitiv, în care mă regăsesc deplin.
Ideea de a lucra cu flori a încolțit prin 2007; am avut nevoie de vreo 5 ani până au reușit să iasă primele roade, mai exact să am curajul necesar de a spune lumii ce simțeam că trebuie spus; astfel încât anul acesta, în 2020 s-au împlinit 8 ani de când a luat ființă atelierul Andeli Design.
Viața creativă este hrana sufletului.
Noi toți avem nevoie de asta pentru a ne hrăni sufletele. Si de aceea îndemn întotdeauna să îi cauți pe cei ca tine!
Consider comunicarea esențială în viața noastră, deoarece, a comunica eficient înseamnă să îți pese. Eu am ales să comunic prin ceea ce fac, folosind limbajul florilor și făcând poate una dintre cele mai altruiste meserii, aceea de trainer. De ce altruistă? Pentru că oferi, pentru că poți să o “încasezi” oricând, pentru că te expui.
Organizez periodic ateliere, workshop-uri, diverse cursuri de design floral și am reușit să creez o comunitate a iubitorilor de flori, de frumos și de relaxare printre flori, un concept propriu care îmi este foarte drag.
Oamenii descoperă o activitate nouă, inedită, deosebit de frumoasă, socializează cu cei care au aceeași pasiune și își redescoperă creativiatea, apropiindu-se de natură și de oameni.
E mai puțin important dacă florile mă iubesc sau nu; important este că eu le iubesc. Sentimentul ăsta îmi schimbă viața; traiul meu devine dăruire. Si nu aștept nimic în schimb de la ele. Probabil că asta e adevărata iubire!
Florile crează tentația binelui!
și o transmit prin tot ceea ce reprezintă ele: frumusețe, puritate, misterul creației, viața. O lecție minunată pe care încerc să o învăț de la ele. Voi putea eu oare să creez aceeași tentație la rândul meu? Tentația unei vieți libere, unei gândiri libere, tentația de a fi ceea ce ești menit să fii.
Mi-am dorit dintotdeauna să fiu autentică, cu tot ce implică asta; uneori puternică, alteori slabă, uneori inspirată, alteori mai puțin, mai eficientă sau nu prea, mai veselă sau mai tristă, dar mereu cu bucuria launtrică că fac ceea ce trebuie, că am șansa de a face ceea ce îmi place; că am ajuns să fac asta datorită încrederii în misiunea mea – aceea de a ajuta și de a inspira pe cei care se regăsesc în ceea ce spun, în ceea ce fac. In acest fel empatia devine felul meu de a fi. Pentru că a fi autentic înseamnă să fii și empatic.
Creativitatea a fost definită în multe feluri
Creativitatea nu este o trăsătură care are de-a face doar cu artiștii sau cu marii inventatori.
Este un proces mental; deci noi toti suntem creativi într-o măsură mai mică sau mai mare, desigur. Trebuie doar să îți dai voie!
Creativitatea alimentează abilitatea de rezolvare a problemelor, capacitatea de inovație și explorarea unor zone noi.
Suntem creatorii propriilor vieti, prin fiecare decizie pe care o luăm, prin fiecare gând pe care îl emitem.
Ea poate fi cultivată și dezvoltată la orice vârstă.
Cum îți poți dezvolta creativitatea?
-
Pune-ți întrebări!
-
Incearcă o activitate creativă în fiecare zi; caută mai multe soluții pentru o singură problemă; este un proces creativ
-
Stabilește un obiectiv, apoi urmărește realizarea proiectului tău, forțându-te cumva să găsești soluții. Intotdeauna există o soluție!
-
Un strop de umor te va ajuta să treci peste încercările eșuate.