„Îți vei aminti cine ești atunci când îți porți sufletul pe dinafară.

Oare cum ar fi o zi în care ne-am purta sufletul pe dinafară? Ar durea?” Sunt vorbele poetei Nina Tarchilă, o frumoasă sursă de inspirație pentru mine.

Florile m-au învățat că uneori frumusețea este pentru cei care știu să o simtă, altele mai altruiste se dezvăluie cu ușurință și cu nepăsare, dar întotdeauna fiind. Fiind viață!

Ele nu trăiesc după așteptările nimănui. Doar există.

Parfumul  florilor mă cheamă cu uimire și nerăbdare, într-un amestec de cumințenie și îndrăzneală.

„Dacă am putea aduna înțelepciunea de la flori.”

Unele au nevoie de soare, altele se simt minunat la semiumbră; unele se dezvoltă extrordinar când au apă multă și hrană din belșug, iar altele își cer dreptul la viață în cele mai vitrege condiții, înflorind în deșert sau pe cele mai abrupte stânci. Iar eu…eu…simt că sunt puțin din fiecare floare, din fiecare frunză și uneori din fiecare adiere.

Se spune că atunci când sufletul începe să cânte e iubire. Sufletul meu cantă când vede florile, respiră flori, visează flori, iar el… înflorește.

“Florile lăsă puțin din parfumul lor în mâna care le dăruiește.” (Proverb chinezesc)

Admirate și folosite de oameni pentru a-și înfrumuseța mediul, viața, transmițând mesaje prin intermediul lor, uneori considerate obiecte romantice, alteori folosite în ritualuri sau medicină; de multe ori sursă de hrană, ce ar deveni omenirea dacă nu ar fi florile? E cel mai rău coșmar.

“Acolo unde înfloresc florile, înflorește și speranța!”(Lady Bird Johnson)

In viața mea nu există fizic o grădină cu flori, ea există în mintea mea, acolo unde gândurile și visele pot lua orice formă; acolo unde gândurile pot crește libere precum florile, iar visele pot străluci asemeni florilor. Grădina mea cu flori este în mintea și sufletul meu și este foarte bine așa.


Iar întâlnirile cu voi sunt atât de prețioase, având șansa să pot susține ateliere și cursuri de creație florală. Există acele mii de ore petrecute printre oameni și flori, trăind viața ce mi-am dorit, făurind-o.

Florile sunt cele care mă inspiră, în tot ce fac, în tot ce spun, în tot ce trăiesc!

Atât de imprevizibile…învățându-mă să petrec clipe cu mine.

Cea mai firească întâlnire, întâlnirea cu florile!

Liliana Masgras – Florist Relaxat

Adaugă un comentariu