Pentru început îți propun să dărâmăm câteva mituri referitoare la viața unui florist care activează pe piața florilor din Romania

1. Ai nevoie de mult talent pentru a reuși – Talentul este doar 1%, în rest este vorba despre muncă. Este nevoie de muncă, muncă, muncă; deci perseverență, determinare, pasiune, forța de a continua până îți vei vedea visul cu ochii și dincolo de acesta.

2.Trebuie să te sacrifici pentru meseria ta – Poți găsi echilibrul între viața personală și cea profesională, dacă vei fi organizat (ă) și îți vei stabili clar și realist, obiectivele. Esențial este cât de mult îți dorești să faci asta. Află mai întâi răspunsul la această întrebare! Clarificarea va veni din acțiune! Asumă-ți apoi drumul pe care ai pornit. Roadele sunt întotdeauna în vârful crengilor.

3. Poți singur (ă) – vei putea, dar cu multe limite. Stiu, știu…ai foarte multă energie; iubești florile și nu îți poți imagina viața fără ele. Crezi că vei putea juca rolul omului orchestra la nesfârșit. Ești doar un om; puternic (ă), special (ă), dar un OM. Oamenii au nevoie de oameni! Oboseală te va ajunge din urmă mai devreme sau mai târziu și nu vrei asta. Incepe deja să îți faci o listă cu cine te-ar putea ajuta: rude, prieteni, cunoscuți, etc. apoi începe să cauți colaboratori. Cum? Intrând în comunități de oameni cu interese comune. Eu îți propun Free Florist’s Ideas

4. Crezi că nu te va ajuta nimeni – fals! Trebuie doar să cauți oamenii care știu și pot să te ajute în demersurile tale, cei care fac deja ceea ce visezi și îți dorești foarte mult să faci și tu. Intreabă-i cum au reușit?

5. Crezi că te vei putea îmbogăți peste noapte – acesta este un subiect aparte!
Fii pe fază! In articolul următor îți voi explica despre “Cum să câștigi bani din flori!”

Liliana Masgras – Florist Relaxat

Adaugă un comentariu