Dacă vrei să ai flori fresh și să te bucuri de ele cât mai mult timp, va trebui să acorzi mare atenție unor lucrări de îngrijire care pot face diferența între calitatea florilor tale și cele ale altora.

1. Elimină frunzele bazale, altfel vei favoriza apariția bacteriilor și vei scurta durata de viață a florilor. Pentru speciile cu frunze mari (crizanteme, bujori, trandafiri) se elimină și o parte din frunzele de pe tulpină pentru a reduce pierderile de apă prin transpirație (se va deshidrata mai putin). La trandafiri elimini și spinii dacă urmează să îi folosești într-un buchet, iar pentru depozitare e suficient să elimini doar spinii de la bază.


2. Taie 2 cm din fiecare tulpină, tăietura trebuie să fie oblică (înclinație 45 grade) pentru o absorbție mai bună a apei și pentru a intra cu ușurintă în buretele floral, atunci când vei dori să le folosești în aranjamente florale. Tăierea este ideal să o faci zilnic.

3. Așează florile în vase cu apă la temperatura camerei (la modul ideal) plus soluție conservantă (există soluții de conservare universale, dar și pe tipuri de flori, vei gasi și soluții pentru înflorire rapidă și uniformă.) Apa din vase ar trebui să fie de aproximativ 10 cm și o vei schimba zilnic, mai ales dacă nu ai pus conservant. Dacă ai folosit hrana pentru flori poți schimba apa și la 2-3 zile, depinde și de tipul de floare. Nu uita să speli și vasul.


4. Depozitează florile în spatii cat mai răcoroase (15 – 17 grade Celsius) cu excepția celor exotice pe care le poți ține la temperatura camerei.

Lucrările de îngrijire aplicate florilor au rolul de a menține calitatea acestora, calitate care trebuie avută în vedere și dincolo de florărie, mai exact la cumpărător. Asta dacă ne preocupă nu doar atragerea clientelei dar și păstrarea, fidelizarea ei. Unele lucrări de îngrijire trebuie făcute zilnic iar altele ocazional și doar pentru unele specii.

Ti-am împărtașit doar 4 dintre lucrările de îngrijire ale florilor tăiate.
Pentru a afla mult mai multe despre lumea florilor te invit la
Cursul Intenisv de Design Floral pentru Evenimente!

Liliana Masgras – Florist relaxat

 

Adaugă un comentariu